Along my way I find the world

Dag 1: De Liefde

Het is de eerste dag van de drie dagen waarop er in alle talen catechese wordt gegeven. Nederland heeft als thuisbasis de St. Leonards church toegewezen gekregen. Daar zouden alle 700 Nederlandse jongeren samenkomen. Met wat passen en meten en een goede voorbereiding van het logistiek team lukt het om ieder een plaatsje te geven. Het thema is de liefde. Monseigneur van Burgstede gaf er een gedegen catechese over maar niet eerst voor we samen 20 minuten lofprijzing hadden gehad. Het Yes Lord, yes Lord, yes, yes Lord wordt uitbundig meegezongen en zo komt de saamhorigheid er al gauw in.

Daarna de catechese. Liefde; de bijbel zegt ons welke liefde er wordt bedoeld, wat Christelijke liefde is. En ieder krijgt genoeg denkstof mee. Nadat voor het eerst de catechese groepjes zijn gevormd kan er samen over worden nagedacht.

De eucharistieviering daarna begon met een eenvoudige getuigenis van David uit het bisdom Haarlem, over die dagen. Hij liet zien hoe twijfel en onzekerheid kunnen worden opgelost door het met God te delen en op hem te vertrouwen. Een spontaan applaus aan het eind. Daarna een mooie eucharistieviering opgeluisterd door een eigen koor dat al enkele keren voor de reis was samengekomen om te oefenen.

Na de mis een bbq die door de parochianen van St. Leonard werd verzorgd. De middag was daarna vrij om je te storten in het Youth Festival.

Het Youth Festival dat iedere middag en avond door heel Sydney plaats vond, had voor ieder wat wils. De één zocht ontspanning, de ander weer verdieping, een derde wilde gewoon even uit zijn dak gaan bij een concert van één van de tientallen bands die over heel de stad zijn verspreid.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!