Marokko

Op weg naar een nieuwe bestemming, Marokko deze keer. Je kunt me trouwens ook volgen op Polarsteps.com/MarianneBloemendaal.
En zoals altijd in de laatste jaren begin ik elk stukje met wat de reisbeschrijving verteld over deze dag.
Je vliegt naar Casablanca en rijdt in circa 2,5 uur door naar Marrakesh, de roze hoofdstad van het zuiden van Marokko. Hier begint jouwMarokko rondreis. De oude stadsmuren van de stad staan grotendeels nog overeind. Ze zijn door de eeuwen heen steeds versterkt en meegegroeid met het inwonersaantal van deze magische stad. Je komt bij het oude centrum, de medina, via een van de vijftien poorten. In deze stad behoort de paardenkoets nog tot het gewone vervoer. Moskeeën, oude paleizen en sultantombes liggen binnen de muren. Je komt meestal in de avond aan.De reisbegeleider ontmoet je vandaag om 22:00 uur in de lobby van het hotel.
Rustig slapen, opstaan en ontbijten. Het is traditie aan het worden om de dag voor de vakantie bij mam te slapen. Na de koffie rustig naar de bus. En daarna naar het station n Den Bosch. De trein was op tijd en na een half uur een overstap in Breda op de Eurocity. Deze was afgeladen en ik was blij een plaatsje te vinden. In Roosendaal vermenigvuldige de hoeveelheid mensen nog eens en stonden ze zelfs in het gangpad. De reis ging verder voorspoedig. Ik was ruim op tijd in Zavetem. De security en paspoort controle ging prima en na even wat gegeten te hebben begon het wachten.
Het was druk. De vlucht zat vol. Veel gezinnen met kinderen. Voor uit Nederland. Maar ja de vakantie was begonnen.
De vlucht was wel met veel huilende babies. Een beetje to-much. Maar goed. Ik kreeg een heerlijke hindoestaanse vegetarische wrap wat veel goed maakte.
Boven Spanje was het slecht weer en veel turbulentie.
Na drie uur vliegen kwamen we aan in CasaBlanca.
Daarna was het nog een hele klus om de taxichauffeur te vinden die ons naar Marrakesh zou brengen. Dat ligt nog 200 km van Casablanca dus het was nog een hele tocht. Half één kwamen we bij het hotel aan. Zo snel mogelijk naar bed want om 7 uur is er al ontbijt.
Een nieuw prachtig avontuur!! Hele fijne tijd!!!
Mooi dat wij het ook weer mee mogen maken!
Veel plezier in Marokko, Marianne. Geniet ervan 😀
Fijne reis 😊
Wat een avontuurlijk begin van je nieuwe reisavontuur. Enjoy!
Dankjewel globetrotter! Fijn dat je goed gearriveerd bent... ik zag dat het weer er momenteel aangenaam is... op naar een paar fantastische dagen en slaap lekker straks!
Heel veel plezier en geniet ervan maar dat komt wel goed
Fijne dagen Marianne....weer veel moois te ontdekken en beleven! Geniet ervan!
En alweer op pad, Marianne! Leuk dat ik weer mee mag genieten. Fijne tijd daar.
Prachtig! Wat fijn om weer mee te mogen reizen. Ik wens je mooie dagen
Weer een mooie reis gewenst...