Thuiskomen

We waren op een gewone tijd op en besloten gewoon te ontbijten, op te ruimen en te vertrekken. Om half 10 vertrokken we. Dag geweldige camping.
Naar Kristiansand is het maar 50 km en daar konden we pas om 16.00 inchecken.
Ik had op de weg er naar toe een best wel unieke wandeling gevonden. Tømmerrenna.
Vroeger, om het hout uit de heuvels te krijgen naar de rivier werd het in een houten baan met water naar beneden gebracht. Nu kun je in die baan een wandeling maken.
We waren er vroeg en dus was het nog lekker rustig. De zon begon te schijnen en we begonnen aan de wandeltocht. Echt een unieke ervaring. De baan ging zelfs over twee hangbruggen. Maar aan het eind was er een tunnel waar je heel krom door moest lopen en met een zaklantaarn en ik merkte dat mijn grote lijf dat niet leuk vond. Daarnaast moest ik heel erg letten dat ik niet steeds mijn hoofd stootte aan het stenen plafond. Na een meter of 30 was het beter om te draaien.
We liepen weer dezelfde weg terug en genieten van het mooie uitzicht en de unieke ervaring. Terug bij de auto besloten we naar Lillesand te gaan. Maar op de weg er naar toe begon het ontzettend te regenen. Dat was op hevigst toen we het mooie stadje met zijn witte houten huisjes in reden en we besloten dat het nu het weer niet was om daar te gaan wandelen.
Bleef niet anders over dan naar een enorm winkelcentrum te gaan in Kristiansand. Gewoon om de tijd te doden. Wat hebben we toch geboft dat we zo weinig regen hebben gehad.
Na een twee uurtjes was het bijna tijd dat we konden inchecken en dus reden we naar het hotel. Daar kregen we een prachtige kamer en het lag prachtig met uitzicht op een meer. Na wat gerust te hebben aten we nog wat pasta dat over was en de yoghurt.
We hebben nu bijna alles op en zijn goed uitgekomen met wat we meegenomen hadden.
Daarna nog rustig wat op de kamer zijn en dat is het de laatste nacht in Noorwegen.

31 juli
We stonden op een goede tijd op, kleedden ons aan en gingen uitgebreid ontbijten. Dit is een Sommerhotel zoals in Førde. Het is van de Folkshøyescole die in de zomer fungeert als hotel als de studenten er niet zijn. Prachtig gelegen en heel veel toeristen die dit ook doen. Er was een uitgebreid ontbijt en we namen het ervan.
Daarna nog rustig in pakken en genieten van de mooie omgeving van het hotel.
Om half 12 reden in 14 minuten naar de haven. Het was er heel druk maar later bleek dat dit vooral voor een boot voor ons was. Wij kwamen vooraan te staan maar moesten nog wel anderhalf uur wachten. De zon was prachtig en er stond een lekker windje. Noorwegen zwaaiden ons vrolijk uit.
De reis op de boot was er weer een voor de boeken. Warm, gladde zee en een prachtige zon. Na 4 uur kwamen we in Hirshalt aan en mochten als een van de eerste van boord. De slaapplaats was dezelfde als die voor dat we de boot hadden dus 10 minuten later waren we al op de bestemming en na wat noedels te hebben gegeten gingen we meteen slapen want we wilden voor dag en dauw vertrekken.

1 augustus
Het was heel vroeg. Nog voor de wekker van half 5 waren we beiden al wakker. En om 10 over half vijf reden we al weg.
We wilden zoveel mogelijk hebben gedaan voor het druk werd. Het gedeelte in Denemarken was heerlijk rustig. Het weer was wisselend, regen, dikke mist maar ook onze vriend de zon.
Om half 9 waren we in Flensburg in Duitsland. Daar tankten we en bij een bakker hadden we een goed ontbijt.
Toen op naar Hamburg.
Ja de file konden we niet vermijden maar het was beter als de heen weg.
Wat tegen viel is dat we daarna nog vele kleinere files hadden en veel regen. Om 4 uur reden we de grens bij Oldenzaal over. Het voelde als thuiskomen.
Les geleerd, doe de weg naar Hirshalt in twee dagen.
In Vlijmen stond mama ons al op te wachten. We waren thuis.

Epiloog
Het is weer een mooie reis geweest. We hebben samen genoten van zoveel moois. We hadden natuurlijk heel veel geluk met het weer. Wat heeft dat mooie plaatjes opgeleverd.
Ook waren de reacties van iedereen altijd heel leuk en genoten we ervan dat iedereen ons zo’n fijne vakantie wenste.
Noorwegen heeft ons meer gegeven dan we hadden kunnen bedenken. Het was een prachtige reis.
Welcome home!! Fijn dat alles goed ging!
Regen is nooit leuk maar wel de reden dat er zoveel groen is!!
Welkom thuis! Fijn dat jullie zo hebben genoten!
Weer een parel aan je reisketting!
Eerst nog nagenieten en dan bedenken wat je volgende parel zal zijn...
Weer veilig aangekomen gelukkig. Wat heb ik weer genieten van jullie mooie reis... ik heb m opgeslagen om eens met de camper na te reuzen. GEWELDIG. Geniet nog lang na samen en ik zie graag de foto's terug....grt en veel liefs ook aan mama van Juul
Wat prachtig. Fijn dat jullie genoten hebben. Dank voor het meereizen!
Welkom thuis! En nu... lekker nagenieten!
Fijn dat jullie weer thuis zijn en het zo goed hebben gehad!! En veel dank dat wij mochten meegenieten!! Fantastisch!!
Het was weer heel leuk om jullie reisverslagen te mogen lezen geweldige reis
Welkom weer thuis Marijke en Marianne.
Bedankt voor het reisverslag....zo hebben wij ook mee kunnen genieten ...en van de prachtige foto's!!
Fijn dat je weer veilig thuis bent🥰👍🏼
Welkom thuis! Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt. Ik heb echt meegenoten. Bedankt voor jullie berichten en foto’s ! Tot vlug
Ik sluit me heel graag aan bij alle voorgaande reacties Marianne en Marijke! Ruim 5.000 kilometer verder en 4 nieuwe banden rijker wens ik jullie nu veel rust om bij te komen van deze prachtige reis!🤭
Op vakantie gaan is 2 x fijn: een keer bij het vertrek en een keer bij het terugkomen?!
Fijn dat Julie veilig thuis zijn 🙏liefs Marieke 👄
Welkom thuis lieve meiden, nagenieten van alle mooie dingen die er waren,
Dikke knuffel🌸😍
Bedankt dat ik mocht meereizen. Ik ken Noorwegen niet, maar jullie verhalen en foto's doen me wensen er eens heen te gaan.
Alweer zoveel mooie verhalen en ervaringen. Dit keer hadden jullie zelf de regie en de organisatie in handen.
Mooie reis weer in jullie rugzak. Welkom thuis!
DANK Marianne, dat je mij uitnodigde mee te gaan op vakantie in Noorwegen!
Wat wij aan schoonheid in de natuur en afwisselend avontuur mochten beleven, heb jij in deze verslagen vastgelegd.
In alle opzichten een fantastische ervaring!
Volgend jaar heb jij Marianne weer een reis met 'Koning Aap' gepland...jouw favoriete reisbureau!
Heerlijk voor jou, dat alles dan georganiseerd is.
DANK voor jouw zo talentvolle bijdrage aan deze reis...ook als 'booking-expert', reisleidster en chauffeur!
DANK ook aan alle 'supporters', die mee hebben geleefd via deze verslagen en persoonlijke apps!