Along my way I find the world

Kilefjorden Camping

28 juli

Na een lange en ontspannen nacht stonden we rustig op. We hadden om 9 uur broodjes besteld en dat was echt heerlijk om in de zon rustig ons ontbijt te nuttigen.

De ochtend gebruikte ik verder door spullen schoon te maken, slaapzakken te luchten en alles te ordenen. Veel hebben we niet meer nodig en daarom was het lekker alles te ordenen en in te pakken.

Daarna lekker in de zon genieten van de rust. Na de lunch, in de middag, kregen we zin in toch een stukje te wandelen en besloten vanuit de camping een mooi pad langs het Kilefjorden te wandelen. Het was weer een prachtige dag. Ergen stond er plotseling een bankje en we genoten van het mooie uitzicht en de rust. We realiseren ons dat we net het weer de hoofdprijs hebben gehad.

Terug in de camping deden we nog wat dingetjes en kookten we het avondeten. We hebben deze vakantie heerlijke eenpansmaaltijden gemaakt en soms met verrassende combinaties maar we hebben steeds zo smakelijk gegeten.

Daarna nog wat lezen en toen toch maar op tijd naar bed. We nemen de rust echt heel serieus.

29 juli

Ook vandaag weer verse broodjes bij het ontbijt. Dat is echt smullen.

We wilden vandaag wel iets van wandelen en iets doen.

Ik, als stenen gek, had al gezien dat er in deze omgeving heel veel steengroeve zijn waar alle mogelijke mineralen en kristallen worden gevonden.

We reden eerst naar Iceland waas een tentoonstelling was van alle mogelijke stenen die in dit gebied worden gevonden. Heel mooi. Daarna reden we richting Evje en op die weg waren veel groeve maar allemaal op privaat land. We reden verder naar Evje Mineralisti. Hier kunnen kinderen buiten een steengroeve met hamer en beitel op zoek gaan naar kristallen. Er werd aardig gebeiteld. In het gebouw sprak een man ons aan. Het bleek een Nederlander te zijn die de eigenaar van de groeve was en die sinds 1992 al in Noorwegen was. Hij vertelde ons graag zijn verhaal. Hij zei ons ook de wandeling te doen langs alle groeven.

We begonnen aan de tocht. In het begin was het steil maar we heel mooi. Het pad liep van groeve naar groeve. Bij de laatste hebben we gezocht naar stenen en ik vond Biotiet. En zwarte vorm van mica. Helemaal blij. Stenen kopen is leuk maar zelf vinden is nog leuker.

Terug bij de auto begon het te regenen. Ja echt, het regende. De kinderen die aan het beitelen waren gingen dapper door.

We reden daarna terug naar de camping en gingen ieder douchen. Je hebt muntjes waarmee je 5 minuten kunt douchen. Heerlijk.

Daarna hebben we rustig weer aangedaan. Het was eigenlijk de laatste vakantiedag. Vanaf morgen gaan we langzaam terug. Woensdag naar Kristiansand, donderdag met de boot en vrijdag de weg terug naar Brabant.

Juul Beer

Wat een verslagen weer van al die mooie stukken onderweg...ik ga jullue hele route na om een x met onze nieuwe camper daar ook eens te touren...lijkt me zo adembenemend mooi...
Dank jullie wel en kom veilig en goed weer thuis
Groetjes Juul

Marieke Henskens -Goossens

Veilige terugreis 🙏👄liefs Marieke

Lucy

Nog goed genieten ook op de terugreis!!
Bedankt dat we mee mogen genieten!!

Ellen

Wat een mooie reis is dit weer! Fijne terugreis en daarvan ook weer genieten.
Leuk dat je een steen hebt, die je zelf hebt gevonden, Marianne! Dat is bijzonder.

Wil

Dag samen, fijne terugreis en nagenieten van alle indrukken.
Wat een prachtige reis en mooi weer hebben jullie gehad😎👏

Sjan

Geweldig verslag van n mooie reis en n veilige terugreis. Wat zal jullie mam weer blij zijn dat je er bent.

Jacqueline

Goed nog even een paar rustdagen gehad en genoten.....goede en veilige reis terug!
Bedankt!!

elina

bedankt, dat ik deze reis met jullie konde maken! Goede reis terug!