Along my way I find the world

Niet naar Geiranger

22 juli

We waren vroeg wakker. Toch wel een beetje ook van de warme nacht. Omdat er geen ontbijt bij het hotel zat, kleden we ons aan, pakten onze spullen en vertrokken we. Om half acht zaten we in de auto op weg naar onze nieuwe bestemming en alles wat we daar tussen tegen zouden komen. Het weer was al warm maar in de auto merk je daar gelukkig niets van. De weg was heel rustig. We reden op de E39 richting Alesund en we kwamen weinig verkeer tegen. Maar wat een mooie weg weer. De natuur was weer verrassend anders met veel fjorden en mooie vergezichten. Na twee uur stopten we en maakte met de brander een kopje koffie en thee en aten wat crackers. Het is heel simpel maar het geeft je een echt vrij en vakantie gevoel. Op de parkeerplaats stond ook een Nederlandse man. Hij vertelde dat hij de boot naar Kristiansand niet had gereserveerd en dat hij voor een enkeltje 750 euro had betaald. Wij hadden (in oktober) 300 voor een retourtje betaald. Dus hoe goed is het toch om sommige dingen gewoon te plannen.

We vervolgden onze weg en kwamen bij de eerste ferry. We konden er meteen op. Het was niet zo’n lange en daarna gingen we verder. In een dorpje deden we wat boodschappen en daarna kwamen we in Molde aanwaar we een tweede en langere Ferry hadden. De zee/fjord was een spiegel. Wat een prachtige overtocht werd dat.

Daarna nog een dertigtal kilometers en toen dachten we er te zijn. Maar wat booking.com ons had aangegeven bleek niet de plaats waar we moesten zijn. Na lang zoeken op de kaart vonden we het en om 2 uur kwamen we daaraan. Het bleek een Nederlandse eigenaar te hebben die 20 jaar geleden hier het had overgenomen. We hadden een prima hut met uitzicht op een meer.

In de middag rommelden we wat. Kleding wassen. Rusten, douchen. Ieder deed wat zij wilden. En dat is ook ontspannend. De temperatuur in de schaduw van de hut wat heerlijk en met een prachtig uitzicht was het zeer aangenaam. We hadden echt het beste plekje van de camping en stiekem vroegen we ons af of de eigenaar ons dat had gegeven omdat we Nederlanders zijn.

Ook de avond na weer een heerlijke maaltijd was rustig en ontspannen en we besloten op tijd te gaan slapen na toch weer een lange rit.

23 juli

Na een lange en heerlijke nacht stonden we rustig op en deden alles kalm en relaxt. Vandaag wilden we wat rijden en de omgeving zien.

Hier vlakbij is Geiranger (ten minste 2 uur nog rijden) wat een enorme toeristische trekpleister is. Maar waar de bussen en cruises allemaal naar toe gaan. En hoewel het een “must-see” is als je hier bent, trok het ons geen van beiden. Liever een fjord ernaast dachten we.

Om tien uur zaten we in de auto om naar Tafjord te rijden. De weg was fantastisch. De auto reed vlak langs het fjord en er waren zulke mooie uitzichten. Enkele keren stopten we want vanuit de auto kun je niet de mooiste foto’s en video’s maken. Na ruim een uur kwamen we aan in Tafjord. Het fjord loopt dood. Je kunt van daaruit alleen maar weer terug. Na een rondje gelopen te hebben lunchten we langs het water, in de schaduw want het was weer warm. Maar het was heerlijk.

Na een goed twee uur reden we weer terug. De rest van de middag genoten we rond het hutje. Het was zo een heerlijke ontspannen dag en geen toeristische drukte. Nee, we zijn niet bij Geiranger geweest, ook al waren we zo dichtbij. De foto’s zien we wel op Google maar wat wij gezien hebben was niet minder mooi.

Wim

Echt iets voor jullie, om precies niet te doen wat iedereen doet. Lekker eigenwijs je eigen keuzes maken, los van wat de "grote massa" doet. En wat een prachtige rust hebben jullie daarvoor terug gekregen! Dankjewel voor het delen.

Wil

Wat een prachtige foto’s weer en groot gelijk, lekker je eigen gevoel en wijsheid volgen🌸👏😎

Claudine

Dat ziet er weer uit als mooie ontspannen dagen. 🥰

Marieke Henskens -Goossens

Je zou zelf wel een goede reisleider zijn. Mijn petje af. 👍👄

Ted

Mooie foto’s en fijn je verhalen 👍🏼

Sjan

Wat ziet t er allemaal mooi uit en wat kan jij alles goed beschrijven en inderdaad lekker je eigen gevoel volgen. 👍

Jacqueline

Wat een afwisselende reis maken jullie....en weer schitterende foto's te zien, dank je wel!

Buurvrouw

Blijf genieten van al het moois en van de rust, zo kunnen jullie er straks weer tegen met veel opgedane avonturen.

Anne

Geweldig om jullie paden te volgen in deze dagen! En zo apart om zo'n warm, zonnig weer te hebben in Noorwegen. Ik ben ook volop aan het genieten, niet van grootse, toeristische plekken, maar de schoonheid van de natuur die je hier overal vindt en de verfrissing in het water van de Noorse zee.

Juultje Beer

Overweldigend mooi jullie foto's met weer de indrukwekkende verhalen..super dat ik weer mee mag reizen..
Ik ga deze allemaal bewaren en hoop met ons campertje een keer deze route ook te kunnen doen. Bedankt en fijne voortzetting van jullie tocht

Carien

Hoe is het mogelijk dat je elke keer weer zoveel moois en nieuws ziet in dit adembenemend mooie land. Ik ben elke keer weer verrast! Dankjulliewel!

Monica

Heb de verhalen van de afgelopen week weer met genoegen gelezen. Wederom een heerlijke ontspannen vakantie met z'n tweetjes...