Along my way I find the world

De hitte

11 juli

Na een heerlijke nacht, we hebben heerlijke goede luchtbedden werden we rond 8 uur wakker.

Rustig aan doen was vandaag het motto. Opstaan, douchen, aankleden, ontbijten, afwassen, alles weer opladen, wasje doen en vooral genieten van het uitzicht.

We zitten op een heuvel en kijken uit op bergen en een berg meer. We hadden besloten na twee autodagen dat we vandaag lekker rustig aan zouden doen. In de ochtend verder heerlijk van de zon en het uitzicht genoten.

Daarna wilden we gaan wandelen maar we vonden bij het gekozen wandelpad geen parkeerplaats. Marijke las dat het 40 euro per uur kostte maar dat had ze verkeerd gelezen. Het was 40 kronen per uur maar toen waren we al weer op weg naar het volgende. We maakte een prachtige autorit waar we prachtige meren met hoge kliffen zagen. Natuurlijk zijn er highlights die je moet hebben gezien maar deze verborgen pareltjes zijn even mooi.

Terug op de camping namen we onze stoeltjes en namen die mee naar het water waar we nog enkele uren hebben gezeten. Onderhand waren aan onze rechterkant een ander Nederlands gezin komen staan. We hebben nu niet meer zo’n mooi uitzicht maar gelukkig hebben we het vanmorgen gehad. Zij kwamen van een camping waar wij aan het eind zullen staan.

Het is trouwens nu heel druk op de camping. Elk plaatsje is bezet.

Daarna koken en daarna was de dag al weer om. Het was een hete dag geweest maar wat een cadeautje als je bedenkt dat we met zulk weer in Noorwegen zitten.

12 juli

Rustig weer opstaan en alles doen wat er moest gedaan worden. Het zou weer een hele warme dag worden. We hadden op het programma staan om naar Stavanger te gaan. We namen een alternatieve route en tjonge jonge wat was dat weer mooi. Om half 1 waren we in Stavanger. Eerst nog een app downloaden om te kunnen parkeren en toen gingen we de stad in. Oooo wat was het heet. Het was lopen van schaduw naar schaduw. In het stadshart wilde we even een kopje koffie met iets erbij nemen. Het was lekker maar we waren wel meteen 30 euro armer. Maar goed. Het is vakantie en dan moet je genieten.

We moesten wat boodschappen doen en deden dat eerst. Heel vriendelijk werden we overal geholpen.

In de haven lag een enorm cruiseschip. En overal zag je Amerikanen lopen. Je haalt ze overal tussenuit. Om dat hier zoveel cruiseschepen komen is het ook logisch dat alles vreselijk duur is. Daarna naar het echte oude Stavanger. Overal witte huisjes van hout. Heel erg pittoresk.

Op de terugweg kwamen we onze buren (niet het gezin) van de camping tegen. Ze hadden pech met de auto en waren nu bezig om een garage te zoeken om de auto na te laten kijken. Ze vroegen of ze met ons zouden kunnen meerijden als ze de auto moesten achterlaten. Natuurlijk en we wisselden telefoonnummers uit voor het geval.

We aten ergens een burrito en wandelden nog even door Stavanger. Eigenlijk was het gewoon te warm om hier te zijn.

Na nog een rustig uurtje in de schaduw besloten we rustig de terug weg naar huis te aanvaarden. Het was goed geweest. Stavanger is een mooie stad maar met die hitte ook niet te doen.

Thuis aangekomen op de camping vertelden de buren dat ze het er toch op hadden gewaagd om weer terug te rijden. We begonnen het vertrek voor te bereiden voor morgen. Alles wat al in de auto kon deden we in de auto. En daarna vroeg naar bed want morgen wacht ons weer een reisdag.

Marianne de koning

Hallo Marianne en Marijjke,
Heerlijk om met jullie mee te mogen genieten vanuit Griekenland

Ted

Weer mooie verhalen. Dank je wel

marja

Wat leuk dat jullie samen op pad zijn. Veel plezier in het Noorden. En nog wel in de hitte!

Ellen

Een hele andere reis maar opnieuw mooie verhalen. Veel ruimte en prachtige natuur; wat heerlijk! Fijne tijd samen!

Jacqueline

Wat een prachtige foto's....strakblauwe lucht en zo warm, is denk ik wel uitzonderlijk voor Noorwegen....

Marieke Henskens -Goossens

Mooi verslag 👍veel plezier nog samen. Liefs Marieke

Carien

Dankjulliewel voor het mooie verslag vanuit het schitterende Noorwegen! En wat leuk, de foto's die erbij zitten, die spreken voor zich😉
Gaat het ook goed met de taal? Verstaat Marijke het nog een beetje? Veel groetjes Marianne en Marijke en we blijven jullie op de voet volgen!!!👍

Monica

Gezellig om weer te genieten van jullie reisverhaal!
Woensdag vertrekken wij weer naar Zuid Afrika maar kan jullie blijven volgen...

Wim

prachtig, en ook mooi dat je weer gevraagd wordt om te helpen. Dat het niet nodig is, is dan een meevaller, maar je bereidheid was er wel gelijk. Mooi, het er zijn voor een ander, ook als dat iemand is die nog maar net een dag je buurman/vrouw is.