Nu echt op weg

Eerst kijken wat de reisgids van deze reis vertelt:
Hoe groot de reisafstanden in Zuidelijk Afrika zijn, wordt vandaag duidelijk. Na het ontbijt vertrek je met de truck richting Namibië, een lange rit. Nadat je het plaatsje Citrusdal bent gepasseerd, reis je door de Cederbergen. Dit gebied staat bekend als de Rooibosroute omdat het de enige plaats ter wereld is waar rooibos groeit. Aan het eind van de middag kom je aan in Springbok, de belangrijkste stad in de provincie Noordkaap. Springbok dankt zijn naam aan de grote aantallen springbokken die er leefden totdat er koper werd ontdekt en mijnen werden geopend.
Het was heel vroeg want om 6 uur was het ontbijt en om 7 uur vertrek. De truck stond voor en ieder deed zijn tas of rugzak in een lokker. Deze heb je voor de rest van de reis en daar is alles veilig in. Het was nog donker toen we vertrokken en behoorlijk koud. Gelukkig geen regen en zo reden we Kaapstad uit. Er was een roze lucht die langzaam blauw werd en het was genieten O het serene weer te zien. Omdat we met een kleine groep zijn hebben we allemaal plaatsen bij het raam. Dat is dadelijk heerlijk bij de gamedrives.
De eerste stop was heel snel bij Blauberg. Een voormalig strand voor alleen maar blanken. Vanaf hier zie je prachtig Kaapstad liggen met de Tafelberg. Helaas was deze nog steeds in de wolken. Ik heb deze dus niet gezien, al deze dagen dat ik in Kaapstad was.
We vertrokken weer en voor de komende anderhalve uur reden we door prachtige glooiende hellingen. De provincie West Kaap is een uitgestrekte provincie waar het merendeel Afrikaans spreekt. Dat zie je ook aan de steden en dorpen waar we doorheen gaan. Blauberg, Diepskloof, De Hoek. Afrikaans is de twee na meest gesproken talen in Zuid Afrika. Nog voor het Engels. Zuid-Afrika heeft 11 officiële talen waarvan het Engels eigenlijk de administratieve taal is.
Na twee uur was er een koffie/plaspauze. Het weer was prachtig aan het worden met een strakblauwe lucht. Wat doet dat een mens goed na zo veel regen, eerst in Nederland en nu hierin Zuid Afrika.
Daarna weer verder. We kwamen langs bergketens met sneeuw erop en prachtige valleien. Daarna een bergpas over en kwamen toen in een gebied waar citrus vluchten worden verbouwd. Daarna weer andere valleien waar rooibos wordt verbouwd. Vooral wordt deze naar Duitsland en Nederland geëxporteerd, werd ons verteld.
Daarna tientallen kilometers glooiend land met hier en daar een dorpje.
We zijn met een mooie groep; twee stelletjes, drie singles en een moeder met haar twee bijna volwassene kinderen. 3 Belgen en 7 Nederlanders, drie mannen en 7 vrouwen.
De oudste begin 70 de jongste bijna 18.
Twee komen er uit Delft en een heeft ook gewerkt bij Kentalis als leerkracht en allemaal gek van reizen. Genoeg aanknopingspunten om gesprekken te voeren.
Rond twee uur vonden we een klein restaurantje wat open was. De voorgaande was dicht maar tussen die en deze was niets. We zitten nu in de provincie Noord Kaap. Het dunbevolkste gedeelte van Zuid Africa. In Garriea aten we een broodje met Rooibos en toen weer verder. Het landschap was ondertussen semi-woestijn geworden. Alleen nog maar lage vegetatie.
Om 4 uur waren we in Springbok waar we geld konden pinnen en boodschappen doen want tot Swakopmund, over 4 dagen is er niets.
Daarna naar het hotel in Orkiep even ten noorden van Springbok waar we werden verwelkomt met een drankje.
Op mijn kamer even mama gebeld en toen kon je optioneel met een kleine wandeling mee doen om iets te weten te komen over de kopermijnen die hier zijn geweest. Heel interessant.
Om 7 uur was het dinner. Het was een buffet en dus kon je nemen wat je wilde en hoeveel je wilde. Het was echt heerlijk.
Daarna terug naar de kamer en op naar morgen. De volgende dagen zal er niet altijd wifi zijn dus zal alles wat onregelmatiger gepost worden.
Klinkt als een mooie en afwisselende groep en fijne chauffeur!
Weer mooie update zus, reizen helemaal mee
Als je het allemaal zo leest en ziet Marianne lijkt het wel of je er al heel lang bent?!
En aan alles is te merken dat het echt een heel goede organisatie is waar je deze reis mee doet... gelukkig maar!
Volgens mij hebben jullie het ook getroffen met het gezelschap👋 Fijn dat de groep ook niet té groot is. Tot vlug weer en veel groetjes!
Mooie reisbeschrijving zus, klinkt allemaal erg goed en gezellig. Genieten maar!!!
Genieten hoor Marianne🌸🥰
😎groetjes uit Delft
Heel leuk om je verhalen te lezen Marianne!
Che bel viaggio, Marianne! Ti seguo con grandissimo piacere.
Klinkt allemaal zeer goed!! Mooie spannende en verrassende dagen!! Liefs
Een fijne tijd daar in Zuid-Afrika, Marianne. Fijn om mee te genieten
Leuk om mee te kunnen lezen Marianne! Ik zit nu in Noord-Afrika, in Marokko, en ook hier is het reuze interessant om de cultuur op te kunnen nemen. Goede reis verder!