Etosha
De reisgids vandaag:
Ook vandaag ga je op zoek naar de bijzondere dieren die in Etosha leven. Gisteren heb je het eerste deel van het nationaal park gezien, vandaag reis je door het park naar je volgende overnachtingsplek die in het oosten van Etosha ligt. Rondom de ‘pan’ en elders in het park groeit een voedzame vegetatie van grassen, vetplanten en acacia's, die de voedselbron zijn van duizenden antilopen, springbokken, koedoes, impala's, zebra's, gnoes en vele giraffen, olifanten en oryxen. Ook de zeldzame zwarte neushoorn laat zich hier regelmatig zien. Al deze vegetariërs trekken natuurlijk ook de carnivoren aan: leeuwen, cheeta's, jakhalzen, hyena's en luipaarden kun je observeren tijdens de jacht of rustend in de schaduw van de bomen. In het droge landschap van Etosha Nationaal Park zijn een aantal permanente drinkplaatsen gegraven, waar vooral in de namiddag veel dieren op afkomen. Dit zijn ideale plaatsen om dieren te spotten!
We reden de Halali compound uit bij het opengaan van de poort. ‘s’nachts mag in het park niet buiten de compound verblijven ivm …… wilde dieren 🤪.
Vandaag zullen we in de middag aankomen bij Numatoni en via vele wegen proberen om dieren te spotten. En weer vele zebra’s, gnoes, impala’s, springbokken, giraffen, een enkele olifant maar ook de Koedu voor het eerst. Natuurlijk moest er nog de leeuw gezien worden. Via mensen die we tegen kwamen wisten we dat er gisteren 9 leeuwen in een zeker gebied waren gezien dus reden we daarnaar toe. En ja heel in de verte lagen er een paar. Kun kleur verloor zich in de omgeving maar dankzij mijn camera met 40x zoom kreeg ik ze als enige op de foto. Het waren allemaal vrouwtjes en ze waren nog steeds op iets aan het jagen. Helemaal blij dat we ze hadden gespot reden we verder naar Namutoni waar we onze lunch gebruikte om daarna een vrije middag te hebben. En ondanks dat er was gezegd dat er geen wifi was, was deze er wel en kon ik wat foto’s en verhalen online zetten. Daarna liep ik een rondje over het terrein. Er staat hier een oud fort uit 1907 en het was best de moeite waard om die te bezoeken.
Maar het was zo heet dat ik naar mijn prachtige kamer ging om even verkoeling te hebben.
Heerlijk was het om even een middagje rust te hebben. Om 6 uur aten we al want om 7 uur was er een nachtsafari. We konden precies met 9 in de 4x4 en vertrokken net na zonsondergang. Het werd gauw pikkedonker en net een rode lamp in de ene hand reed de chauffeur met de andere hand de car, onderhand zwaaide hij constant van links naar rechts de bosjes in op zoek naar dieren. Bij de eerste watergolf was niet veel te zien maar bij de tweede liepen twee luipaarden. De chauffeur zei al dat het bijzonder was er twee bij elkaar te zien. Hij verzette de car en daar voor onze ogen hadden de twee gemeenschap. De chauffeur werd heel enthousiast. Dat zo iets te zien is voor ons mensen is uniek en ik weet niet wie enthousiaster was, de chauffeur of wij. We bleven nog een tijdje hangen maar ze lieten zich verder niet meer zien, wel hoorden we hun gegrom. We zagen verder nog een kudde olifanten, neushoorn, giraf, jakhalzen en hyena’s. Uiteindelijk kwamen we bij een andere waterpoel en daar lagen koninklijk twee mannetjes leeuwen te rusten. Onze dag kan niet meer stuk. Van de big5 (Leeuw, Luipaard, neushoorns, Olifant en Buffel) hadden we ze op een dag 4 gezien en de buffel leeft niet in Etosha, die zien in de Okavango Delta.
We hebben echt heel veel geluk gehad met het spotten van al deze dieren.
Waauw Waauw.....wat een gelukskind ben je Marianne..zoveel natuurschoon en wilde beesten (mijn allergrootste droom/wens)...bizar. wat wil ik graag de foto's en video's straks gaan zien....
Lieve groet Juultje
Het was jullie gegund, Marianne. Die camera met 40x zoom en die standaard erbij blijken een goede investering te zijn. Enjoy maar lekker verder! Met je avontuurlijke medereizigers!!
Het moet niet gekker worden, Marianne! Wat een topreis. Zoveel prachtige momenten.
Ik geniet volop mee.
Wat een avonturen Marianne! Niet te geloven dat je dit allemaal kunt meemaken en zelfs foto's van kunt maken. en ons ook nog meenemen in elk avontuur. Bedankt!!
Ik lees dit verslag voor de 2de keer door.
Soms is het zóveel dat ik het even moet laten bezinken....Wát een opwindend geluk Marianne dat je zó dicht bij al deze dieren kunt komen en je in staat bent ze te fotograferen!
Ik geniet ook van de foto's van de groep. De verbondenheid onder jullie straalt enthousiasme uit.
Dit zal jullie vast en zeker verbonden houden, ook als jullie weer terug in Nederland zult zijn.
MOOI!