Lange reisdag
De reisgids vandaag:
Indien er gisteren geen tijd meer voor was, begin je vandaag al vroeg om een mooie wandeling bij de Fish River Canyon te maken. De brede paden langs de kloof zijn goed begaanbaar en bieden een geweldig uitzicht, vooral aan het begin en aan het eind van de dag. Na het ontbijt staat er een lange reisdag voor de boeg naar Sesriem, dat aan de rand van het Namib Naukluft Park ligt. Je rijdt over gravelwegen en passeert de Remhoogte Pas, voordat je aan het eind van de middag aankomt bij de lodge waar je zal overnachten. Het Namib Naukluft Park behoort met zijn 50.000 km² tot een van de grootste en droogste woestijngebieden ter wereld. De aanwezigheid van talloze van abrikoos tot dieprood gekleurde zandduinen, die een hoogte kunnen bereiken tot wel 300 meter, maken dit gebied een oase van rust en een van de beroemdste bezienswaardigheden van Namibië.
Vanmorgen weer voor de wekker wakker. Het was nog donker buiten. Er was geen water in het toilet maar dat hadden ze gezegd. Alles was weer droog van de zwempartij en mijn rugzak was gauw ingepakt.
Omdat ik zo vroeg was even een rondje over het terrein. Het was een serene ochtend. Na het ontbijt vertrokken we rond half 8. We hadden een lange dag weer voor ons. Het weer was prachtig en deze kwam rustig op. Vandaag zouden we meer dieren zien en de eerste spiesbok en struisvogel weeral gauw gespot.
Om tien uur een stop voor koffie en wc. Weer zo’n restaurantje in the-middle-of-knowhere met half vergane auto’s en andere curiosa.
Daarna weer verder. Het is misschien saai maar nee, de woestijn is zo verschillend elk moment. En als er dieren werden gespot werd er gestopt. Het is geweldig hier in Namibië want langs de weg staan om de zoveel kilometer een picknick tafel onder een afdakje. Zo kun je rustig even zitten.
Wij reden tot half 2 door om in Hemminghausen (Namibië is een Duitse kolonie geweest ) onze lunch te eten. De temperatuur was perfect en met een heerlijk briesje erbij was het heerlijker buiten te zitten.
Daarna weer verder. We reizen eigenlijk op een hoogvlakte want we zitten al de hele dag tussen de 1000 en 1500 meter hoogte. Dat zou je niet zeggen want het landschap is plat met hier en daar een tafelberg. Zie ik toch tafelbergen deze vakantie. 😉
Er waren ook stukken niets, helemaal niets. 99% van Namibië is niet bewoond en dus is het logisch dat er zoveel leeg is.
Om 6 uur kwamen we aan bij Hammerstein Lodge. We werden net een drankje ontvangen. Ieder kreeg een klein huisje toegewezen en er was weer wifi. Dus vanavond kan er weer geüpload worden. We blijven hier 2 nachten en dus kan er vanavond ook gewassen worden.
Om 7 uur was het dinner. Een buffet en het smaakte heerlijk, vooral het dessert.
Daarna nog wat online gezet, een wasje gedaan en om half tien het licht uit gedaan.
Hoi Marianne, geweldig, wat zie je weer veel. Gaaf hoe je ons meeneemt op je reis. Dankjewel voor je verhalen.
Morgen vertrekken Elma en ik naar Frankrijk, dus we zullen wat minder frequent kunnen lezen. Maar we hopen wel dat we je kunnen blijven volgen. Geniet van de prachtige natuur, en geweldig dat je je ervaringen met ons wilt delen! Groeten ook van Lisanne en Thirza.
Weer mooi verhaal, handig toch die Inreach! Net even gekeken en zag dat je in the middle of nowhere rijdt met de bus? 🚌. Geniet vandaag maar weer!
Gelukkig sinds gisteren doet mijn wifi, internet enz het weer en kan ik me verdiepen in jouw berichtgeving.
Wat mooi om alles te volgen. Onvergetelijk voor jou
En wat maakt het voor de mensen hier inzichtelijk hóe groot en uitgestrekt alles op onze wereld nog is.
Ik vind het verwonderend dat door alle benamingen de verwantschap en de invloed van de Westerse wereld is geweest. En de uitgestrekte "leegtes" die je beschrijft ... daar kunnen wij ons geen voorstelling van maken.
Dat moet je gewoon gezien hebben.
Dus wat een geluk dat jij dat nu allemaal beschrijft. Veel beeldmateriaal maken hoor!
Liefs en hel veel dank!
Dank Marianne dat we weer mee mogen reizen met je. Het is genieten. Je beschrijving is zo bijzonder dat het lijkt alsof ik bij jullie ben.
Blijf genieten.
we leren veel bij met je mooie reis.
bedankt een omhelzing
Toevallig zie ik op een scheur-kalender dat het vandaag Nelson Mandela-dag is! Jij laat ons met het delen van jouw belevenissen meekijken en meevoelen in de werkelijkheid van dit deel van onze planeet...wat een verrijking Marianne daar in levende lijve te zijn...zo blij voor jou dat weer een reiswens in vervulling is gegaan!
Wat fijn dat je een eigen huisje hebt!! En wat een oneindig ĺandschap!! Liefs, Lucy
Ik lees met veel plezier je mooie verhalen.En zie dat je met volle teugen geniet.